Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Potpisan je Ugovor između Republike Hrvatske i Japana o uklanjanju dvostrukog oporezivanja

Datum objave: 22.10.2018, misljenja.hr
Porezna uprava obavještava da je 19. listopada 2018. godine potpisan Ugovor između Republike Hrvatske i Japana o uklanjanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak te sprječavanju porezne utaje i izbjegavanja plaćanja poreza.
Kako se navodi u obavijesti, Ugovorom se postižu brojne olakšice pri oporezivanju svih vrsta prihoda, kao i poboljšanje uvjeta za povećanje međusobne razmjene dobara i usluga te povećanje stupnja ukupne gospodarstvene aktivnosti obiju država na način kako slijedi: definiran je pojam rezidenta, te se tako izbjegava dvostruko oporezivanje hrvatskih rezidenata, ali i sprječava izbjegavanje plaćanja poreza na dohodak, omogućuje se hrvatskim građevinskim i sličnim društvima da ne plaćaju porez na dobit  u Japanu, ukoliko radovi traju kraće od 12 mjeseci, omogućuje se hrvatskim zrakoplovnim i brodarskim društvima koja obavljaju prijevoz robe između Republike Hrvatske i Japana plaćanje poreza na ostvarenu dobit isključivo u Republici Hrvatskoj, pri oporezivanju dividendi utvrđena je stopa poreza po odbitku od 5%, pri oporezivanju kamata utvrđena je stopa poreza po odbitku od 5%, pri oporezivanju naknada za autorska prava utvrđena je stopa poreza po odbitku od 5%, u završnim odredbama ovog Ugovora propisano je da će hrvatska društva u Japanu imati isti status i pogodnosti kao ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice