Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Odluka o objavi okvira revizijskih standarda Međunarodne organizacije vrhovnih revizijskih institucija (INTOSAI)

Datum objave: 28.03.2019, misljenja.hr
Odluka o objavi okvira revizijskih standarda Međunarodne organizacije vrhovnih revizijskih institucija (INTOSAI) objavljena je u Narodnim novinama br. 31/19., stupa na snagu 24. travnja 2019. godine. Odredbom članka 19. stavka 4. Zakona o Državnom uredu za reviziju, propisano je da se revizija obavlja na način i prema postupcima utvrđenim okvirom revizijskih standarda Međunarodne organizacije vrhovnih revizijskih institucija (INTOSAI) i Kodeksom profesionalne etike državnih revizora.
Revizijski standardi Međunarodne organizacije vrhovnih revizijskih institucija (INTOSAI) nose naziv Međunarodni standardi vrhovnih revizijskih institucija (International Standards of Supreme Audit Institutions), (dalje u tekstu: ISSAI standardi). ISSAI standardi sastoje se od dokumenata koje je usvojio Kongres Međunarodne organizacije vrhovnih revizijskih institucija (INCOSAI), s ciljem reguliranja profesionalnih standarda rada vrhovnih revizijskih institucija.
Vrhovna revizijska institucija u Republici Hrvatskoj je Državni ured za reviziju. Prema odredbi članka 54. Ustava Republike Hrvatske, Ured je najviša revizijska institucija koja je samostalna i neovisna u svom radu. ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice