Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

HRK Smjernica 15 - Izvješće revizora o izvješću o odnosima društva s povezanim društvima

Datum objave: 02.12.2019, misljenja.hr
Hrvatska revizorska komora je na sjednici Upravnog vijeća usvojila HRK Smjernicu 15 u vezi revizorovog izvješćivanja o izvješću ovisnog društva o odnosima s povezanim društvima sukladno odredbama čl. 498. Zakona o trgovačkim društvima.
Ova Smjernica se odnosi na angažmane revizorskog društva/samostalnog revizora s obveznikom zakonske revizije koji je ujedno obveznik sastavljanja izvješća o odnosima društva s povezanim društvima prema odredbama čl. 497. Zakona o trgovačkim društvima (Narodne novine br. 111/93. do 40/19.).
Obveznik sastavljanja izvješća o odnosima društva s povezanim društvima je ovisno društvo koje nije: sklopilo ugovor o vođenju poslova društva s vladajućim društvom, kako je propisano odredbom čl. 497., st. 1. ZTD-a; sklopilo ugovor o prijenosu dobiti s vladajućim društvom, kako je propisano odredbom čl. 497., st. 4. ZTD-a. HRK Smjernica 15: Izvješće revizora o izvješću o odnosima društva s povezanim društvima propisano člankom 498. Zakona o trgovačkim društvima (link)
Sve smjernice HRK (link)   izvor: revizorska-komora.hr ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice