Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o načinu prikupljanja izvještaja, obavijesti i podataka od subjekata nadzora

Datum objave: 25.05.2019, misljenja.hr
Pravilnik o načinu prikupljanja izvještaja, obavijesti i podataka od subjekata nadzora objavljen je u Narodnim novinama br. 53/19., stupa na snagu 25. svibnja 2019. godine. Ovim Pravilnikom detaljnije se uređuje način prikupljanja izvještaja, obavijesti i podataka od ovlaštenih revizora, revizorskih društava i ostalih subjekata nadzora koji su određeni u članku 77. stavka 4. Zakona o reviziji (Narodne novine br. 127/17.), koje obuhvaća sadržaj izvještaja i obavijesti, vrstu podataka, pripremu i dostavljanje izvještaja, obavijesti, podataka i druge dokumentacije potrebne za provođenje posrednog nadzora, za planiranje i pripremu neposrednog nadzora te dostavljanje podataka sukladno Uredbi (EU) br. 537/2014 Europskog parlamenta i Vijeća od 16. travnja 2014. o posebnim zahtjevima u vezi zakonske revizije subjekata od javnog interesa i stavljanju izvan snage Odluke Komisije 2005/909/EEZ.
Pravilnikom se detaljnije propisuju postupci iz članka 98. Zakona u vezi prijavljivanja povreda propisa Ministarstvu financija, koji obuhvaćaju postupke za zaprimanje prijava povreda propisa i daljnje postupanje po istima, mjere za zaštitu osobe koja u okviru svog radnog odnosa prijavi povrede propisa i osobe koja ih je navodno počinila, odgovarajuće postupke kako bi se osiguralo pravo okrivljenika na obranu i saslušanje ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice