Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o izdavanju odobrenja za rad ovlaštenom revizoru i revizorskom društvu

Datum objave: 21.03.2019, misljenja.hr
Pravilnik o izdavanju odobrenja za rad ovlaštenom revizoru i revizorskom društvu objavljen je u Narodnim novinama br. 27/19., stupa na snagu 21. ožujka 2019. godine. Ovim Pravilnikom propisuje se sadržaj zahtjeva, način podnošenja zahtjeva i dokumentacija koja se dostavlja uz zahtjev za izdavanje odobrenja za rad ovlaštenom revizoru i revizorskom društvu, ovlaštenom revizoru iz druge države članice, ovlaštenom revizoru iz treće zemlje, dokumentacija koja se dostavlja uz zahtjev za registraciju revizorskog društva iz druge države članice, registraciju revizora u trećoj zemlji i subjekta za obavljanje revizije u trećoj zemlji te iznos naknade.
Odredbe ovoga Pravilnika odnose se na državljane Republike Hrvatske, na državljane drugih država članica i državljane trećih zemalja kojima je Ministarstvo financija izdalo odobrenje za rad za obavljanje revizorskih usluga, na revizorsko društvo iz druge države članice koje je Ministarstvo financija registriralo za obavljanje zakonske revizije te subjekt za obavljanje revizije u trećoj zemlji i revizora u trećoj zemlji koje je Ministarstvo financija registriralo.
Odredbe ovoga Pravilnika koje se odnose na revizorsko društvo na odgovarajući način primjenjuju se i na samostalnog revizora, osim ako nije drukčije propisano. ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice