Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma

Datum objave: 09.11.2017, misljenja.hr
Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma objavljen je u Narodnim novinama br. 108/17., stupa na snagu 1. siječnja 2018. godine. Ovim se Zakonom propisuju mjere, radnje i postupci koje obveznici i nadležna državna tijela poduzimaju radi sprječavanja i otkrivanja pranja novca i financiranja terorizma te druge preventivne mjere u svrhu sprječavanja korištenja financijskoga sustava za pranje novca i financiranje terorizma.
Odredbe ovoga Zakona, koje se odnose na sprječavanje i otkrivanje pranja novca, odgovarajuće se primjenjuju i na sprječavanje i otkrivanje financiranja terorizma s ciljem sprječavanja i otkrivanja aktivnosti pojedinaca, pravnih osoba, skupina i organizacija u vezi s financiranjem terorizma. O tome što donosi novi Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma objavili smo novost 6. srpnja 2017. godine (link). Letak Ministarstva financija, Financijskog inspektorata može se preuzeti niže kao dokument za preuzimanje.
Stupanjem na snagu ovoga Zakona prestaju važiti:
– Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma (Narodne novine br. 87/08. i 25/12.)
– Pravilnik o uvjetima pod kojima obveznici Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma mogu mjere dubinske analize stranke prepustiti trećim osobama (Narodne novine ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice