Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu

Datum objave: 22.12.2016, misljenja.hr
Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu objavljen je u Narodnim novinama br. 120/16., stupa na snagu 1. siječnja 2017. Značajnije novosti su: Ovim Zakonom ukinuta je obvezna primjena jedinstvenog okvirnog kontnog plana člankom 8., dok čl. 35. propisuje da 1. siječnja 2017. prestaje važiti Odluka o objavljivanju Jedinstvenog okvirnog kontnog plana (Narodne novine br. 75/16. i 87/16.).
Napomena uredništva: Misljenja.hr zadržat će analitički kontni plan koji je sastavljen na temelju Jedinstvenog okvirnog kontnog plana do daljnjeg, a krajem 2017. taj ćemo kontni plan dodatno razraditi kako bi se još više približio računovodstvenoj struci. Izmjene i dopune kontnog plana popratit ćemo s usporednom tablicom računa u .xml datoteci za programere. Člankom 33. ovog Zakona propisano je da se u članku 46. riječi: »1. siječnja 2018.« zamjenjuju se riječima: »1. siječnja 2019. To znači da odredba "Ako poduzetnik povjeri obavljanje računovodstvenih poslova i funkcije računovodstva drugim pravnim ili fizičkim osobama one moraju biti licencirane za obavljanje tih poslova na temelju posebnog zakona. Poduzetnik ostaje u potpunosti odgovoran za povjerene poslove, kao i za nesmetano obavljanje nadzora od strane nadzornih tijela." stupa na snagu ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice