Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Zakon o izmjeni i dopunama Zakona o računovodstvu

Datum objave: 07.04.2020, misljenja.hr
Zakon o izmjeni i dopunama Zakona o računovodstvu objavljen je u Narodnim novinama br. 42/20., stupa na snagu 8. travnja 2020. godine. Članak 1. U Zakonu o računovodstvu (»Narodne novine«, br. 78/15., 134/15., 120/16. i 116/18.) u članku 34. stavak 19. briše se. Članak 2. Iza članka 34. dodaju se naslov iznad članka i članak 34.a koji glase: »Posebne okolnosti
Članak 34.a (1) »Posebne okolnosti« podrazumijevaju događaj ili određeno stanje koje se nije moglo predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a koje ugrožava život i zdravlje građana, imovinu veće vrijednosti, znatno narušava okoliš, narušava gospodarsku aktivnost ili uzrokuje znatnu gospodarsku štetu.
(2) Iznimno od odredbi ovoga Zakona, za vrijeme trajanja posebnih okolnosti iz stavka 1. ovoga članka ministar financija pravilnikom može propisati:
1. rok za objavu zasebnog nefinancijskog izvješća poduzetnika iz članka 21.a stavka 8. točke b) i konsolidiranog nefinancijskog izvješća poduzetnika iz članka 24.a stavka 8. točke b)
2. rok za dostavljanje Financijskoj agenciji radi javne objave godišnjeg izvješća iz članka 30. stavka 2. točke 1. ovoga Zakona s pripadajućim ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice