Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Preuzmite besplatno priručnik o provozu

Datum objave: 02.10.2018, misljenja.hr
Svrha je ovog priručnika pružiti alat za promicanje boljeg razumijevanja načina funkcioniranja provoza i uloga različitih sudionika. Priručnik ujedno predstavlja alat kojim se osigurava usklađena primjena propisa o provozu i jednako postupanje prema svim gospodarskim subjektima.
Ovaj tekst predstavlja konsolidiranu verziju u koju su ugrađene različite dopune koje su uslijedile od njegove prve objave u svibnju 2004. te je u skladu s Carinskim zakonikom Unije, koji se primjenjuje od 1. svibnja 2016.  Ovo je neslužbena pročišćena verzija Carinske uprave – kako je zadnje izmijenjena dokumentom TM AMEND SMS HR od 30.05.2018.g. objavljenom na CIRCABC portalu Europske komisije.
Priručnik je podijeljen na sljedećih devet osnovnih dijelova: Opći uvod, Status robe, Jamstva, Standardni provozni postupak NCTS (novi kompjuterizirani provozni sustav), Postupak osiguravanja kontinuiteta poslovanja, Pojednostavnjenja, Zaključenje postupka provoza i postupak potrage, Dug i naplata te Postupak TIR. Priručnik nije pravno obvezujući dokument, već služi kao pojašnjenje. Međutim, priručnikom se pruža zajedničko tumačenje propisa o provozu svih carinskih tijela koja sudjeluju u zajedničkom provoznom postupku / postupku provoza Unije. Zakonske odredbe o provozu i ostalo carinsko zakonodavstvo imaju prednost pred sadržajem priručnika i uvijek ih je potrebno konzultirati. Vjerodostojni tekstovi Konvencija i pravnih ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice