Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Okružnica o sastavljanju i predaji financijskih izvještaja proračuna, proračunskih i izvanproračunskih korisnika državnog proračuna za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2020.

Datum objave: 04.05.2020, misljenja.hr
Zbog posebnih okolnosti nastalih pojavom bolesti COVID - 19 uzrokovanom epidemijom virusa SARS-CoV-2 u Republici Hrvatskoj, Ministarstvo financija je okružnicom od 20. ožujka 2020. objavilo da se do daljnjega odgađa rok predaje financijskih izvještaja za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2020. svim obveznicima definiranim Pravilnikom o financijskom izvještavanju u proračunskom računovodstvu - proračunskim i izvanproračunskim korisnicima te jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave. Ovom dopunom gore navedene okružnice Ministarstvo financija utvrđuje novi rok predaje financijskih izvještaja za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2020. za sve obveznike i to 11. svibnja 2020. Financijski izvještaji koji se sastavljaju za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2020. jesu: Izvještaj o prihodima i rashodima, primicima i izdacima na obrascu: PR-RAS Izvještaj o obvezama na obrascu: OBVEZE Bilješke. Izvještaji se kao i do sada predaju u elektroničkom obliku, za što se koristi obrazac s ugrađenim kontrolama objavljen na internetskim stranicama Ministarstva financija, na posljednjoj verziji obrazaca objavljenoj pod nazivom Obrasci financijskih izvještaja - proračun v.5.0.9. (link). Okružnica se u cijelosti može preuzeti kao dokument za preuzimanje niže. ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice