Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Okružnica o sastavljanju i predaji financijskih izvještaja proračuna, proračunskih i izvanproračunskih korisnika DP-a te proračunskih i izvanproračunskih korisnika proračuna JLP(R)S 1.1.-30.09.2019.

Datum objave: 02.10.2019, misljenja.hr
  • Okružnica o sastavljanju i predaji financijskih izvještaja proračuna, proračunskih i izvanproračunskih korisnika državnog proračuna te proračunskih i izvanproračunskih korisnika proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2019. godine može se preuzeti kao dokument za preuzimanje (PDF) niže.

Financijske izvještaje mogu predati isključivo proračunski i izvanproračunski korisnici državnog proračuna i proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koji se nalaze na popisu iz Registra proračunskih i izvanproračunskih korisnika objavljenom na internetskim stranicama Ministarstva financija (link) te oni koji su brisani iz Registra u razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2019.

Napominje se kako oni koji nisu upisani u Registar proračunskih i izvanproračunskih korisnika nisu obveznici vođenja proračunskog računovodstva.

Financijski izvještaji koji se sastavljaju za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2019. jesu:

  • Izvještaj o prihodima i rashodima, primicima i izdacima na obrascu: PR-RAS,
  • Izvještaj o obvezama na Obrascu: OBVEZE,
  • Bilješke.

Rokovi predaje financijskih izvještaj a za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2019. jesu:

  • za proračunske korisnike državnog proračuna i proračunske korisnike proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave 10. listopada 2019,
  • za konsolidirane financijske izvještaje razdjela državnog proračuna 15. listopada 2019.,
  • za proračune jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave 10. listopada 2019.,
  • izvanproračunske korisnike državnog proračuna i izvanproračunske korisnike proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave 21. listopada 2019.

Financijski izvještaji za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2019. sukladno čl. 23. Pravilnika o financijskom izvještavanju u proračunskom računovodstvu predaju se FINA-i isključivo u elektroničkom obliku.

 

Dokumenti za preuzimanje:
Okruznica I-IX 2019.pdf

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice