Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Članarina Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK)

Datum objave: 18.02.2021, misljenja.hr
Još uvijek nemate pretplatu na MIŠLJENJA.hr?
Pretplatite se na idućih 12 mjeseci po cijeni već od tridesetak kuna mjesečno, a više o našim pretplatama pogledajte klikom miša ovdje! Članice Komore su dužne plaćati ovu članarinu na način i u visini utvrđenim Odlukom o financiranju Hrvatske gospodarske komore.
Iznimno:
- Članice Komore osnovane i upisane u Sudski registar nakon 1. siječnja 2021. godine, oslobođene su plaćanja članarine u razdoblju od dvije godine od dana osnivanja.
- Članicama Komore osnovanima i upisanima u Sudski registar nakon 1. siječnja 2020. godine, koje su na temelju članka 8. stavka 5. Odluke o financiranju od 11. prosinca 2019. (Narodne novine br. 4/20.) bile oslobođene plaćanja članarine u razdoblju od godine dana od dana osnivanja, produljuje se oslobođenje plaćanja članarine za narednih godinu dana. Članice Komore plaćaju članarinu ovisno o grupi u koju se razvrstavaju prema sljedećim kriterijima: 1. Prvu grupu čine članice koje ne prelaze dva od sljedeća tri kriterija:
• ukupna aktiva 7.500.000,00 kn,
• ukupni prihodi 15.000.000,00 kn i
• broj zaposlenih 50 ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice