Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Rokovi predaje financijskih izvještaja za statističke potrebe i javnu objavu

Datum objave: 08.04.2020, misljenja.hr
­­Iznimno od rokova propisanih Zakonom o računovodstvu, Pravilnikom o rokovima predaje financijskih izvještaja i računovodstvene dokumentacije u posebnim okolnostima propisuju se rokovi dostavljanja i objave financijskih izvještaja i računovodstvene dokumentacije za vrijeme trajanja posebnih okolnosti u kojima je poduzetniku odlukama nadležnog tijela rad zabranjen, odnosno ako mu je rad onemogućen ili znatno otežan. Financijski podaci za statističke i druge potrebe
Članak 8. ­­Pravilnika o rokovima predaje financijskih izvještaja i računovodstvene dokumentacije u posebnim okolnostima određuje:
- Poduzetnici i pravne i fizičke osobe koje su obveznik poreza na dobit, iznimno u posebnim okolnostima dužni su za statističke i druge potrebe Financijskoj agenciji do 30. lipnja tekuće godine dostaviti bilancu, račun dobiti i gubitka i dodatne podatke za prethodnu kalendarsku godinu.
- Iznimno u posebnim okolnostima, poduzetnik koji do 30. lipnja tekuće godine za prethodnu kalendarsku godinu Financijskoj agenciji dostavi izvještaje i dodatne podatke pod uvjetom da mu je poslovna godina jednaka kalendarskoj godini, može istodobnom dostavom ispuniti i obvezu predaje i za statističke potrebe i za javnu objavu.
Rok je do 30.06.2020. godine. Javna objava
Sukladno čl. 6. ­­Pravilnika o rokovima predaje ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice