Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o izvještavanju u neprofitnom računovodstvu i Registru neprofitnih organizacija

Datum objave: 19.03.2015, misljenja.hr
Pravilnik o izvještavanju u neprofitnom računovodstvu i Registru neprofitnih organizacija objavljen je u Narodnim novinama br. 31/15., stupa na snagu 26. ožujka 2015.

Ovim se Pravilnikom propisuje oblik i sadržaj financijskih izvještaja i izjave o neaktivnosti, razdoblja za koja se financijski izvještaji sastavljaju te obveza i rokovi njihovog podnošenja.
Ovim se Pravilnikom uređuje i minimalni sadržaj i rokovi dostave izvještaja o potrošnji proračunskih sredstava te način vođenja, upis, brisanje i promjena podataka u Registru neprofitnih organizacija.
Odredbe ovoga Pravilnika odnose se na neprofitne organizacije definirane u članku 2. stavku 1. Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija i utvrđene u Registru.
Odredbe ovoga Pravilnika koje se odnose na upis u Registar primjenjuju se i na političke stranke.
Odredbe ovoga Pravilnika koje se odnose na dostavu izvještaja o potrošnji proračunskih sredstava primjenjuju se i na vjerske zajednice.
  ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice