Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Uputa za izradu i predaju financijskog izvještaja neprofitne organizacije za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2019.

Datum objave: 09.07.2019, misljenja.hr

U našoj bazi znanja „Neprofitno računovodstvo“ možete pronaći gotovo sve što Vas može zanimati vezano za računovodstvo neprofitnih organizacija. Sve objavljeno je aktualno s poveznicama na mišljenja MF, tumačenja poreznih propisa i dr. Mi ne tiskamo i ne prodajemo nova izdanja, u našem Poslovnom oblaku objavljeno je najnovije i uvijek ažurno izdanje.

yes Ako nemate pretplatu na misljenja.hr, pretplatite se na idućih 12 mjeseci  klikom miša ovdje! yes


Uputa za izradu i predaju financijskog izvještaja neprofitne organizacije za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2019. u cijelosti se može preuzeti niže kao dokument za preuzimanje.


Za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2019. neprofitna organizacija predaje Izvještaj o prihodima i rashodima na Obrascu: PR-RAS-NPF.

Krajnji rok za predaju financijskog izvještaja je 30. srpnja 2019. godine.
Financijski izvještaj se predaje FINA-i. FINA nakon navedenog roka, tj. nakon 30. srpnja 2019., neće zaprimati financijski izvještaj.

Financijski izvještaj je na propisanom obrascu moguće predati FINA-i:

  • u elektroničkom obliku s ugrađenim kontrolama, koji je dostupan na internetskoj stranici Ministarstva financija (link) i FINA-e (link) ili
  • putem papirnatih obrazaca koji se kupuju u knjižarama i papirnicama.

Uz elektroničku verziju obrasca predaje se i ispis Referentne stranice koju potpisuje zakonski zastupnik odnosno osoba ovlaštena za zastupanje.
Ministarstvo financija priznaje samo elektronički generiranu Potvrdu FINA-e o preuzetom izvještaju s ID brojem izvještaja i navedenim datumom zaprimanja izvještaja kao dokaz da je neprofitna organizacija predala financijski izvještaj FINA- i.
Obrazac financijskog izvještaja u elektroničkom obliku popunjava se isključivo pomoću računala i predaje FINA-i u e-obliku na CD-u ili USB-u odnosno u e-obliku putem Interneta.

 

Dokumenti za preuzimanje:
Okružnica I-VI 2019.pdf

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice