Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Izrada i predaja financijskog izvještaja neprofitne organizacije za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2018.

Datum objave: 25.07.2018, misljenja.hr
U našoj bazi znanja „Neprofitno računovodstvo“ (link) možete pronaći gotovo sve što Vas može zanimati vezano za računovodstvo neprofitnih organizacija. Sve objavljeno je aktualno s poveznicama na mišljenja MF, tumačenja poreznih propisa i dr. Mi ne tiskamo i ne prodajemo nova izdanja, u našem Poslovnom oblaku objavljeno je najnovije i uvijek ažurno izdanje. Ako nemate pretplatu na misljenja.hr, pretplatite se na idućih 12 mjeseci  klikom miša ovdje! Financijski izvještaj za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2018. predaju:
1. neprofitne organizacije obveznice vođenja  dvojnog knjigovodstva,
2. neprofitne organizacije od čijeg je osnivanja prošlo tri ili manje godina te
3. neprofitne organizacije koje udovoljavaju uvjetima za vođenje jednostavnog knjigovodstva, ali su se odlučile za vođenje dvojnog knjigovodstva. Sindikati i druge neprofitne organizacije s organizacijskim dijelovima (podružnicama) koji nemaju pravnu osobnost (svoj matični broj i OIB) trebaju podnijeti jedan financijski izvještaj na razini pravne osobe. Poslovanje podružnica bez pravne osobnosti i matice treba biti obuhvaćeno jednim financijskim izvještajem pa organizacijski dijelovi (podružnice) bez pravne osobnosti ne podnose ovaj financijski izvještaj FINA-i. Pravne osobe kojima su osnivači vjerske zajednice ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice