Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o sadržaju revizije u investicijskim društvima

Datum objave: 20.09.2018, misljenja.hr
Pravilnik o sadržaju revizije u investicijskim društvima objavljen je u Narodnim novinama br. 83/18., stupa na snagu 27. rujna 2018. godine. Ovim Pravilnikom se uređuje sadržaj revizije u investicijskim društvima, razlozi za odbijanje i/ili odbacivanje revidiranih godišnjih financijskih izvještaja te ocjena revizorskog društva o pridržavanju pravila o upravljanju rizicima i zaštiti financijske imovine klijenata.
Odredbe ovog Pravilnika primjenjuju se na investicijska društva sa sjedištem u Republici Hrvatskoj koja su od Hanfe dobila odobrenje za rad.
Odredbe ovog Pravilnika na odgovarajući način primjenjuju se i na podružnice investicijskih društava iz trećih zemalja koje su od Hanfe dobile odobrenje za rad.
Pojedine odredbe ovog Pravilnika primjenjuju se na kreditne institucije i društva za upravljanje otvorenim investicijskim fondovima s javnom ponudom koja imaju odobrenje za pružanje investicijskih usluga. U smislu ovog Pravilnika revizijom se smatra:
1. revizija godišnjih financijskih izvještaja i
2. revizija za potrebe Hanfe. Prva revizija u investicijskim društvima u skladu s ovim Pravilnikom obavit će se za poslovnu 2018. godinu. ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice