Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Obrazac PD i PD-NN - Prijava poreza na dobit za 2019. godinu

Datum objave: 17.06.2020, misljenja.hr
Prijava poreza na dobit podnosi se na Obrascu PD (link) najkasnije četiri mjeseca nakon isteka razdoblja za koje se utvrđuje porez na dobit. Međutim, sukladno Pravilniku o provedbi Općeg poreznog zakona u uvjetima posebnih okolnosti, iznimno od posebnog propisa o oporezivanju dobiti, Prijava poreza na dobit za 2019. godinu podnosi se Poreznoj upravi najkasnije do 30. lipnja 2020.
Ova se odgoda odnosi i na sve druge obrasce i izvješća koja se u skladu posebnim propisima o oporezivanju dobiti i drugim posebnim propisima podnose uz Prijavu poreza na dobit ili za iste obveza podnošenja Poreznoj upravi dospijeva s krajnjim rokom propisanim za podnošenje prijave poreza na dobit (obračun spomeničke rente, turističke članarine, statističko izvješće o dospjelim, a nenaplaćenim računima, izvješće o obvezi doprinosa po osnovi obavljanja druge djelatnosti, izvješća koja dostavljaju korisnici poreznih olakšica te druga propisana izvješća, obrasci ili obrazloženja). Obveze javnih davanja koje se utvrđuju na temelju Prijave poreza na dobit, obrazaca i izvješća za 2019. godinu dospijevaju 31. srpnja 2020. Ovu odgodu ne primjenjuju porezni obveznici kojima u skladu s posebnim propisom o oporezivanju dobiti izabrano porezno razdoblje nije izjednačeno s kalendarskom ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice