Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Porezne olakšice za poduzetnike sa potpomognutih područja i grada Vukovara

Datum objave: 20.02.2021, misljenja.hr
Zakon o porezu na dobit u članku 28.a i Zakon o porezu na dohodak u članku 43. reguliraju prava na porezne olakšice poreznim obveznicima za samostalno obavljanje djelatnosti.
Porezni obveznici koji djelatnost obavljaju na područjima jedinica lokalne samouprave koje su razvrstane u I. skupinu po stupnju razvijenosti te na području grada Vukovara imaju pravo na poreznu olakšicu poreza na dobit odnosno poreza na dohodak. Poreznu olakšicu korisniku potpore dodjeljuje ministarstvo nadležno za regionalni razvoj i ministarstvo nadležno za poljoprivredu ako korisnik potpore obavlja djelatnost poljoprivrede ili djelatnost ribarstva i akvakulture. Potvrde o pravu na poreznu olakšicu u vidu državne potpore male vrijednosti, na prethodni zahtjev, izdaje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Sukladno Pravilniku o načinu ostvarivanja porezne olakšice za obavljanje djelatnosti na području Grada Vukovara i na potpomognutim područjima prijava za korištenje prava na poreznu olakšicu dostavlja se samo Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije putem elektroničke pošte ili na adresu ministarstva osobno ili putem pošte. adresa e-pošte: porezne.olaksice@mrrfeu.hr adresa za osobnu dostavu ili poštu: Miramarska cesta 22, 10.000 Zagreb Pravilnikom o načinu ostvarivanja porezne olakšice ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice