Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Uputa za izradu i predaju financijskog izvještaja neprofitne organizacije za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2016.

Datum objave: 07.07.2016, misljenja.hr
I. Obveznici izrade i predaje polugodišnjeg financijskog izvještaja Polugodišnji financijski izvještaj (financijski izvještaj za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2016.) predaju: neprofitne organizacije obveznice vođenja dvojnog knjigovodstva, uključujući i neprofitne organizacije od čijeg je osnivanja prošlo manje od tri godine neprofitne organizacije koje udovoljavaju uvjetima za vođenje jednostavnog knjigovodstva, ali su se odlučile za vođenje dvojnog knjigovodstva. Sukladno odredbi članka 9. stavka 5. Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija (Narodne novine br. 121/14.), neprofitna organizacija je obvezna prve tri godine od osnivanja voditi dvojno knjigovodstvo, što znači da su neprofitne organizacije osnovane tijekom 2014., 2015. i 2016. godine dužne voditi dvojno knjigovodstvo te sastavljati i predavati financijske izvještaje za razdoblja tijekom godine, neovisno o visini prihoda i vrijednosti imovine. Neprofitne organizacije osnovane prije 2014. godine također moraju predati financijski izvještaj za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2016., osim ako su donijele Odluku o vođenju jednostavnog knjigovodstva i primjeni novčanog računovodstvenog načela i o tome na Obrascu: RNO-P izvijestile Ministarstvo financija. Sindikati i druge neprofitne organizacije s organizacijskim dijelovima (podružnicama) koji nemaju pravnu osobnost (svoj matični broj i OIB) podnose jedan financijski izvještaj ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice