Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Zakon o izmjenama Zakona o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu

Datum objave: 30.03.2019, misljenja.hr
Zakon o izmjenama Zakona o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu objavljen je u Narodnim novinama br. 32/19., stupa na snagu 1. travnja 2019. godine. U Zakonu o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (Narodne novine br. 29/18.): Članak 47. mijenja se i glasi:
»Inspekcijski nadzor nad provedbom ovoga Zakona i propisa donesenih na temelju ovoga Zakona obavljaju poljoprivredni inspektori Državnog inspektorata.«. Naslov iznad članka 48. mijenja se i glasi: »Zabrane«. U članku 48. stavak 1. mijenja se i glasi:
»(1) Nadležni poljoprivredni inspektor rješenjem će narediti otklanjanje nepravilnosti odnosno nedostataka ako u provedbi inspekcijskog nadzora utvrdi da OPG:
– obavlja gospodarsku djelatnost poljoprivrede suprotno rješenju iz članka 7. stavka 4. ovoga Zakona
– obavlja gospodarsku djelatnost poljoprivrede proizvodnim resursima koji nisu upisani u Upisnik OPG-ova sukladno članku 12. stavku 1. ovoga Zakona
– obavlja djelatnost, a naziv OPG-a nije vidljivo istaknut na adresi sjedišta OPG-a i na izdvojenom pogonu / proizvodnoj jedinici OPG-a u kojima se obavlja djelatnost izvan sjedišta OPG-a te na sredstvima i/ili mjestima na kojima se djelatnost obavlja ako se radi o djelatnostima na otvorenom sukladno članku 18. stavku 4. ovoga Zakona


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice