Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Primjena ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i na imovinu između Republike Hrvatske i Republike Slovenije

Datum objave: 13.06.2007, Klasa: 410-01/07-01/174, Porezna uprava

Temeljem upita Područnog ureda Krapina o primjeni ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u slučaju kada rezident Republike Hrvatske ostvaruje dohodak iz Republike Slovenije u svojstvu prokurista slovenskog društva, odnosno koji članak predmetnog ugovora će se primijeniti u tom slučaju i koja je metoda za izbjegavanje dvostrukog oporezivanja, odgovaramo kako slijedi. Način na koji će se primijeniti Ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i na imovinu između Republike Hrvatske i Republike Slovenije (Narodne novine – Međ. ugovori br. 8/05.) u slučaju kada hrvatski rezident ostvaruje dohodak od slovenskog društva, ovisit će o tome u kakvom je odnosu taj porezni obveznik sa slovenskim društvom. Ukoliko se radi o radnom odnosu te obveznik prima svoju naknadu temeljem zaposlenja u tom društvu na odgovarajući način će se primijeniti članak 14. Ugovora, a ukoliko on ostvaruje tu naknadu u svojstvu člana uprave tog društva, primijenit će se članak 15. Ugovora. U oba slučaja metoda za izbjegavanje dvostrukog oporezivanja predviđena člankom 23. stavkom 1. jest metoda odbitka, odnosno uračunavanja.

...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice