Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o izmjenama Pravilnika o financijskom izvještavanju u proračunskom računovodstvu

Datum objave: 17.12.2018, misljenja.hr
Pravilnik o izmjenama Pravilnika o financijskom izvještavanju u proračunskom računovodstvu objavljen je u Narodnim novinama br. 112/18., stupa na snagu 22. prosinca 2018. godine. U Pravilniku o financijskom izvještavanju u proračunskom računovodstvu (Narodne novine br. 3/15. do 28/17.) mijenja se čl. 14. koji sada glasi:
»(1) Obvezne Bilješke uz Bilancu jesu:
1. Popis ugovornih odnosa i slično koji uz ispunjenje određenih uvjeta, mogu postati obveza ili imovina (dana kreditna pisma, hipoteke i slično) i
2. Popis sudskih sporova u tijeku.
(2) Popisi iz stavka 1. ovoga članka iskazuju se u tablicama.
(3) Popis sudskih sporova u tijeku iz stavka 1. ovoga članka obvezno sadrži sažeti opis prirode spora, procjenu financijskog učinka koji može proisteći iz sudskog spora kao obveza ili imovina te procijenjeno vrijeme odljeva ili priljeva sredstava.« Tablice obveznih Bilješki iz članka 14. stavka 2. Pravilnika o financijskom izvještavanju u proračunskom računovodstvu (Narodne novine br. 3/15. do 28/17.) koje su se nalazile u prilogu, brišu se i više nisu njegov sastavni dio.
Briše se i čl. 17., a Obrazac: UDJ iz stavka ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice