Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Oporezivanje kapitalnih dobitaka i izvješćivanje u Obrascu JOPPD

Datum objave: 19.02.2020, misljenja.hr
Porezna uprava je dala obavijest vezano uz provedbu odredbe čl. 70., st. 4. Zakona o porezu na dohodak.
Ova odredba propisuje obvezu poreznog obveznika – imatelja financijske imovine da porez na dohodak od kapitala po osnovi kapitalnih dobitaka iz čl. 67., st. 1. i 2. Zakona o porezu na dohodak, osim kapitalnih dobitaka po osnovi otuđenja udjela u kapitalu trgovačkog društva koji nisu prenosivi na tržištu kapitala u skladu s posebnim propisom, obračuna, obustavi i uplati do posljednjeg dana mjeseca veljače tekuće godine za sve kapitalne dobitke ostvarene u prethodnoj godini umanjene za ostvarene kapitalne gubitke iz čl. 67., st. 11. ovoga Zakona po stopi od 12%. Daje se obavijest o sljedećem:
Porezni obveznici koji su ostvarili ukupan dohodak od kapitala u tuzemstvu posredstvom financijskih posrednika, po osnovi kapitalnih dobitaka u 2019. godini te su o istome dobili potvrdu (obavijest) na svoju kućnu adresu, a ostvareni kapitalni dobitak prema dostavljenoj obavijesti je manji od 112,00 kuna te bi obveza poreza na dohodak po osnovi kapitalnih dobitaka, primjenom prosječne stope prireza od 12%, iznosila ukupno do 15,00 kuna,  NISU u obvezi dostaviti Obrazac JOPPD do 28. veljače 2020. godine sukladno članku 77. stavku ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice