Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Izmjena Upute za dodjeljivanje statusa ovlaštenog gospodarskog subjekta (AEO) - Izmjena br. 2. Upute br. 6/18

Datum objave: 19.05.2020, Klasa: 011-02/18-03/6, Carinska uprava

U dijelu 2.1.1. "Formalna provjera zahtjeva", dodaje se stavak 4, koji glasi: - Središnji ured prikuplja informacije od relevantnih službi i odjela, koje su bitne za stjecanje cjelokupne slike o podnositelju zahtjeva. Služba za upravljanje rizicima dužna je svaki pojedinačni zahtjev razmotriti, provjeriti podatke o podnoistelju zahtjeva u svim svojim evidnecijama, iznjeti kratki presjek aktiviranih pravila rizika i rezultata izvršenih provjera temeljem tih pravila rizika te dati svoj mišljenje o pojedinom podnositelju zahtjeva u smislu rizičnosti, odnosno pouzdanosti.

Dio 2.1.2. "Prihvaćanje zahtjeva, stavak 1, mijenja se kako slijedi: Stavak 1. mijenja se i glasi: - Ako Središnji ured utvrdi da zahtjev sadrži sve podatke potrebne za njegovo prihvaćanje, traži od nadležnog područnog carinskog ureda imenovanje inspektora za provedbu sadržajne provjere te, po imenovanju, kroz eAEO, obavještava podnositelja zahtjeva da je zahtjev prihvaćen i navodi ime i kontakt podatke imenovanog inspektora i datum zaprimanja. Stavak 2, mijenja se i glasi:. - Od datuma zaprimanja zahtjeva počinju teći sljedeći rokovi Dio 2.3. "Sadržajna provjera zahtjeva", stavak 1, mijenja se kako slijedi: Stavak 1, mijenja se i glasi: - Sadržajna provjera zahtjeva je ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice