Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o udrugama

Datum objave: 17.10.2019, misljenja.hr
Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o udrugama objavljen je u Narodnim novinama br. 98/19., stupa na snagu 1. siječnja 2020. godine. Ovim se Zakonom usklađuju pitanja vezana uz obavljanje poslova državne uprave povjerenih jedinicama područne (regionalne) samouprave, odnosno nadležnost upravnog tijela županije, odnosno Grada Zagreba za obavljanje povjerenih poslova pa se slijedom toga u cijelom tekstu usklađuju odredbe o obavljanju tih poslova.
Ovim Zakonom se usklađuju i odredbe vezane uz obavljanje nadzora nad radom udruge, kao nadzora koji je usmjeren na praćenje prijava promjena koje su udruge dužne prijavljivati sukladno čl. 27. važećeg Zakona, statusnih promjena, odnosno činjenica koje se odnose na prestanak djelovanja udruge. Isto tako, usklađuju se i odredbe o inspekcijskom nadzoru nad obavljanjem djelatnosti udruge kojima se ostvaruju ciljevi osnivanja udruge i nad obavljanjem gospodarskih djelatnosti udruge na način da te poslove državne uprave obavljaju nadležni inspektori ovisno o djelokrugu udruge, sukladno posebnim propisima. ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice