Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Vodič kroz stečajni postupak

Datum objave: 16.11.2015, misljenja.hr
Ministarstvo pravosuđa je objavilo Vodič kroz stečajni postupak.
Ovaj Vodič izdan je u listopadu 2015., može se preuzeti kao dokument za preuzimanje (PDF) niže. Iz uvoda:
Novi Stečajni zakon1 stupio je na snagu 1. rujna 2015. Iako je u novom zakonu zadržana struktura i koncept stečajnoga postupka koji je u hrvatskom pravnom sustavu poznat od 1. siječnja 1997., mnogi postupovni instituti i pravila u novom Stečajnom zakonu su izmijenjeni, zbog čega će sud, stečajni upravitelji, stranke i drugi sudionici u postupku morati promijeniti dosadašnji način rada i postupanja u pojedinim situacijama.
Cilj ovoga vodiča je dati pregled osnovnih „pravila igre“ koja su propisana novim Stečajnim zakonom, odnosno, osnovne informacije o stečajnom postupku, subjektima koji sudjeluju u njemu i radnjama koje se poduzimaju od pokretanja do okončanja postupka.   Iz sadržaja:
I. Što je stečajni postupak i zašto se provodi?
II. Tko je tko u stečajnom postupku?
III. Tko i kako može biti imenovan za stečajnoga upravitelja?
IV. Koji su zadaci odbora vjerovnika, koliko članova može imati i kako odbor vjerovnika donosi odluke?
V. Kako skupština vjerovnika donosi odluke?
VI ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice