Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Vjerodostojne isprave o izdacima za službena putovanja

Datum objave: 24.09.2008, Klasa: 410-01/08-01/1065, Porezna uprava

Društvo E. N. T. d.d., dostavilo nam je upit koji se odnosi na vjerodostojne isprave koje dokazuju nastale izdatke na službenim putovanjima. U upitu je navedeno da veći broj radnika toga društva želi koristiti uređaje za elektroničku naplatu cestarine (ENC) tijekom obavljanja službenog putovanja, čime bi se smanjilo čekanje na naplatu cestarine, a i trajanje službenog putovanja. Budući da su ENC uređaji prepaid naravi, to se za svaki pojedinačni prolazak kroz naplatne kućice na autocesti ne izdaje račun za plaćenu cestarinu, koji bi se za svrhu pravdanja toga troška mogao priložiti uz izdani putni nalog. Postavljeno je pitanje bi li se uz putni nalog kao vjerodostojna isprava za svrhe priznavanja nastalih izdataka u svezi sa službenim putovanjima, mogao priložiti ispis sa Interneta. Iz toga ispisa bio bi vidljiv broj ENC kartice, nadnevak i vrijeme ulaska i izlaska s autoceste, naziv ulazne i izlazne postaje te cijena izražena u kunama. Nastavno odgovaramo.

Člankom 10. točke 9.,10. i 11. Zakona o porezu na dohodak (Narodne novine br. 177/04., 73/08.) propisano je da se porez na dohodak ne plaća na primitke po osnovi naknada, potpora i nagrada do propisanih iznosa koje od poslodavca i drugog isplatitelja primitaka ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice