Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Uputa za elektroničko podnošenje zahtjeva za dozvole za boravak i rad državljana trećih zemalja

Datum objave: 06.05.2019, misljenja.hr
MUP RH, Uprava za upravne i inspekcijske poslove 11. travnja 2019. dala je Uputu za elektroničko podnošenje zahtjeva za dozvole za boravak i rad državljana trećih zemalja, Kl.: 217-02/19-01/141.
Ovu uputu prenosimo u nastavku. 1. Zahtjev za dozvolu za boravak i rad iz kvote poslodavac upućuje s adrese elektronske pošte s kojom se koristi u pravnom prometu na adresu elektroničke pošte nadležne policijske uprave odnosno policijske postaje prema mjestu namjeravanog boravka državljanina treće zemlje. 2. Uz obrazac za izdavanje dozvole za boravak i rad iz kvote (obrazac 9a - link) poslodavac je dužan priložiti svu potrebnu dokumentaciju sukladno odredbama Zakona o strancima i podzakonskog akta. 3. Dokumentacija koja se treba dostaviti su preslike:
- važeće putne isprave državljanina treće zemlje,
- ugovora o radu, odnosno pisane potvrde o sklopljenom ugovoru o radu ili odgovarajućeg dokaza o radu,
- dokaza o registraciji poslodavca,
- dokaza o kvalifikaciji osobe za koju se traži izdavanje dozvole za boravak i rad, odnosno za djelatnosti graditeljstva i turizma izjave poslodavca da je državljanin treće zemlje kvalificiran za rad. 4. Obrazac za izdavanje dozvole za boravak i rad ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice