Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Uputa o postupanju uništenja duhanskih prerađevina pod carinskim nadzorom u svrhu ostvarenja prava na povrat plaćene trošarine - Uputa br. 11/17.

Datum objave: 05.06.2017, Klasa: 011-02/17-03/11, Carinska uprava
Vidjeti izmjene i dopune (link) i (link) 1. Uvodne odredbe Članak 82. Zakona o trošarinama (Narodne novine br. 22/13., 32/13., 81/13., 100/15., 120/15. i 115/16.) propisuje trošarinskim obveznicima pravo na povrat plaćene trošarine na duhanske prerađevine koje su postale neupotrebljive zbog izmjena posebnih propisa kojima se uređuje postupanje s duhanskim prerađevinama u prometu i koje su uništene pod carinskim nadzorom. Povrat plaćene trošarine nije dopušten u slučajevima ako su duhanske prerađevine neupotrebljive iz razloga neodgovarajuće kvalitete, starosti ili nemogućnosti prodaje koja nije izravno povezana s izmjenom tih propisa. U smislu ove zakonske odredbe posebnim propisom smatraju se propisi kojima se uređuje prometovanje s duhanskim prerađevinama (primjerice Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda). Postupanje radi provedbe ove zakonske odredbe navedeno je u članku 110. Pravilnika o trošarinama (Narodne novine br. 1/17. i 14/17.).

2. Provedba postupka za trošarinskog obveznika Trošarinski obveznik podnosi pisani zahtjev za povrat plaćene trošarine i uništenje neupotrebljivih duhanskih prerađevina pod carinskim nadzorom carinskom uredu nadležnom prema svom sjedištu. Zahtjev se podnosi u dva primjerka. U zahtjevu je potrebno navesti sve činjenice ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice