Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Upis u registar kupaca loživa ulja putem elektroničke pošte

Datum objave: 19.03.2019, misljenja.hr
Člankom 111. stavkom 4. Zakona o trošarinama („Narodne novine“, broj 106/2018) propisano je da se prodaja loživa ulja iz posebno utvrđenih prodajnih mjesta smije obavljati samo osobama koje su se prethodno upisale u registar kupaca loživa ulja i ne smije se obavljati u razdoblju od 30. travnja do 1. listopada. Carinska uprava će rješenjem brisati kupca loživa ulja iz registra ako se utvrdi da je nezakonito postupao s loživim uljem ili ne dopusti ili onemogućava provedbu trošarinskog nadzora.
Člankom 91. stavkom 1. Pravilnika o trošarinama („Narodne novine“, broj 1/2019) propisano je da Carinska uprava u elektroničkom obliku uspostavlja i vodi registar krajnjih kupaca loživa ulja.
Sukladno stavku 2. istog članka propisano je da se kupac loživa ulja upisuje u registar kupaca na temelju zahtjeva kojeg može:
1. Podnijeti osobno nadležnom carinskom uredu prema sjedištu ili prebivalištu,
2. Podnijeti putem elektroničke pošte ili
3. Ispuniti i predati prodavatelju loživa ulja na posebno utvrđenom prodajnom mjestu prije prve kupnje loživa ulja. Zahtjev za upis u registar kupaca loživa ulja putem elektroničke pošte podnosi se na Obrascu LU koji je tiskan u prilogu 58 Pravilnika ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice