Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Ukidanje proširene primjene kolektivnih ugovora

Datum objave: 04.03.2015, misljenja.hr
Sukladno čl. 232., st. 6. Zakona o radu (Narodne novine br. 93/14.) odluke o proširenju primjene kolektivnih ugovora donesene do dana stupanja na snagu navedenoga Zakona prestaju vrijediti istekom roka od šest mjeseci, a taj je rok istekao 7. veljače 2015. godine.

Sukladno navedenome od 8. veljače 2015. godine više nisu na snazi odluke o proširenoj primjeni sljedećih granskih kolektivnih ugovora:
•  Kolektivnog ugovora za graditeljstvo (Narodne novine br. 12/08. – proč. tekst),
•  Kolektivnog ugovora ugostiteljstva (Narodne novine br. 69/02. i 139/04.),
•  Kolektivnog ugovora za putničke agencije (Narodne novine br.  94/02.) i
•  Kolektivnog ugovora za djelatnosti drvne i papirne industrije (Narodne novine  br.  55/09.).

S obzirom na to da su navedeni kolektivni ugovori zaključeni na neodređeno vrijeme, oni i nakon 7. veljače 2015. obvezuju članove udruge poslodavaca koja je stranka određenog kolektivnog ugovora, no više ne obvezuju poslodavce koje su obvezivali na temelju odluka o proširenoj primjeni određenog kolektivnog ugovora.

Nadalje, u Narodnim novinama br. 16/15. objavljen je novi ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice