Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Trošarinski status e-tekućina i proizvoda namijenjenih za konzumiranje u nargilama (ICE ROCKZ, AL WAHA, AMY GOLD i AL FAKHER)

Datum objave: 24.08.2018, Klasa: 410-19/18-04/246, Carinska uprava

Mišljenje o trošarinskom statusu proizvoda ICE ROCKZ, AL WAHA, AMY GOLD i AL FAKHER a namijenjeni su za konzumiranje u nargilama, te o e-tekućinama namijenjenim za konzumiranje u električnoj nargili. Duhan za nargilu (AL FAKHER - sastav duhan, melasa, glycerin, okus), udovoljava definiciji iz čl. 73. Zakona o trošarinama (Narodne novine br. 22/13. – 115/16.) te se smatra trošarinskim proizvodom - duhanskom prerađevinom te podliježe obvezi obračuna i plaćanja trošarine u visini propisanoj za ostali duhan za pušenje (600,00 kuna za jedan kilogram) kada je proizveden u Republici Hrvatskoj, unesen iz druge države članice Europske unije ili uvezen. Slijedom navedenog, svaka pravna ili fizička osoba koja namjerava  poslovati s duhanom za nargile i koja će biti u obvezi plaćanja trošarine u Republici Hrvatskoj dužna je u propisanom roku podnijeti prijavu za upis u registar trošarinskih obveznika te ispuniti sve uvjete i opća pravila propisana trošarinskim propisima koja se odnose na duhanske prerađevine - ostali duhan za pušenje. Napominjemo da je čl. 78. st. 4., 5 i 6. Zakona o trošarinama propisano da duhanske prerađevine koje su unesene iz druge države članice odnosno uvezene ...

 

- Može Vas zanimati


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice