Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Službeno tumačenje statusa obveznika poreza na dohodak koji ostvaruju primitke po osnovi djelatnosti poljoprivrede, tj. primitke od prodaje proizvoda OPG-a

Datum objave: 02.07.2014, misljenja.hr
Ovo službeno tumačenje dala je Porezna uprava 14. travnja 2014., pod Kl.: 410-01/14-01/699 iz kojeg dio citiramo u nastavku:   „Budući da je danom pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji stupio na snagu novi Zakon o potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju (Narodne novine br. 80/13.) koji ne postavlja prethodno navedeni uvjet, odnosno da se obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su u prethodnoj kalendarskoj godini ostvarila više od 48.000,00 kuna primitaka moraju upisati u sustav poreza na dohodak ako žele ostvariti izravna plaćanja i potpore i u tekućoj godini, za takve porezne obveznike ne postoji obveza upisa u sustav poreza na dohodak sve do ispunjenja ostalih uvjeta iz članka 18. stavka 3. Zakona o porezu na dohodak.“   Ovo mišljenje naši pretplatnici mogu u cijelosti vidjeti klikom miša ovdje.      Nemate vremena za čitanje novosti ili mišljenja? Upravo se po tome razlikujemo od drugih ... i nudimo Vam rješenje:
 Pregledajte novosti i mišljenja, a sve interesantno od sadržaja spremite u svoju cloud arhivu.
       Čitajte tako spremljen sadržaj bilo gdje i bilo kada bez ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice