Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Sastavljanje revizorskog izvješća o obavljenom revizijskom uvidu i o obavljenoj reviziji financijskih izvještaja neprofitne organizacije za 2018. godinu

Datum objave: 18.06.2019, misljenja.hr

Prema odredbi čl. 32., st. 3. Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija (Narodne novine br. 121/14.) neprofitna organizacija koja je obvezna podvrgnuti reviziji svoje godišnje financijske izvještaje treba najkasnije do 30. lipnja tekuće godine objaviti na svojoj mrežnoj stranici:

- revizorsko izvješće o obavljenom uvidu u financijske izvještaje, odnosno
- revizorsko izvješće o obavljenoj reviziji tih financijskih izvještaja.

Objava revizorskog izvješća o obavljenoj reviziji godišnjih financijskih izvještaja, odnosno o uvidu u financijske izvještaje za prethodnu godinu ne odnosi se na sindikate i udruge poslodavaca. Sindikati i udruge poslodavaca su dužni do 30. lipnja tekuće godine dostaviti Ministarstvu financija revizorsko izvješće o obavljenoj reviziji godišnjih financijskih izvještaja, odnosno o uvidu u financijske izvještaje za prethodnu godinu. Sindikati i udruge poslodavaca mogu dostaviti revizorsko izvješće o obavljenoj reviziji godišnjih financijskih izvještaja, odnosno o uvidu u financijske izvještaje za prethodnu godinu zainteresiranim stranama ako se time ne narušava njihovo slobodno i neovisno djelovanje.

Revizorsko društvo treba neprofitnoj organizaciji s kojom je zaključen ugovor o obavljanju revizijskog uvida u financijske izvještaje te ugovor o obavljanju revizije financijskih izvještaja najkasnije do 30. lipnja dostaviti revizorsko izvješće o obavljenom uvidu u financijske izvještaje za 2018. godinu, odnosno revizorsko izvješće o obavljenoj reviziji financijskih izvještaja za 2018. godinu kako bi ga neprofitna organizacija mogla do tog datuma, u skladu sa spomenutim Zakonom, objaviti na svojoj mrežnoj stranici ili dostaviti ga Ministarstvu financija.


Hrvatska revizorska komora objavila je:

  • Smjernica 7: Sastavljanje revizorskog izvješća o obavljenoj reviziji financijskih izvještaja neprofitne organizacije za 2015. godinu,
  • Smjernica 8: Sastavljanje revizorskog izvješća o obavljenom revizijskom uvidu u financijske izvještaje neprofitne organizacije za 2015.godinu.

Smjernice se mogu preuzeti niže kao dokument za preuzimanje (PDF).

 

Dokumenti za preuzimanje:
Smjernica 7_final.pdf
Smjernica 8_final.pdf

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice