Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Primjena čl. 75., st. 2. Zakona o PDV-u

Datum objave: 06.02.2019, misljenja.hr

Porezna je uprava objavila obavijest o primjeni čl. 75., st. 2. Zakona o porezu na dodanu vrijednost koju prenosimo u nastavku.
 
Ovim putem obavještavamo porezne obveznike bez sjedišta, prebivališta ili uobičajenog boravišta u Republici Hrvatskoj, a koji su registrirani za potrebe PDV-a u Republici Hrvatskoj, da obrate pozornost na promjene koje se primjenjuju od 1. siječnja 2019. godine u ispunjenju poreznih obveza na području PDV-a.
Sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost (Narodne novine broj 106/18) odredbe o prijenosu porezne obveze iz članka 75. stavka 2. Zakona o porezu na dodanu vrijednost ne primjenjuju se u slučaju kada je porezni obveznik koji nema sjedište, prebivalište ili uobičajeno boravište registriran za potrebe PDV-a u Republici Hrvatskoj. Takav porezni obveznik na oporezive isporuke dobara i usluge obavljene u tuzemstvu zaračunava hrvatski PDV.
Napominjemo da se za razdoblja oporezivanja od 1. siječnja 2019. godine ukida Prijava za isporuke dobara i usluga iz članka 75. stavka 2. Zakona (Obrazac - INO PPO).
Podsjećamo da se odredbe članka 75. stavka 2. Zakona o porezu na dodanu vrijednost i dalje primjenjuju ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice