Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o postupku sklapanja prethodnog sporazuma o transfernim cijenama

Datum objave: 02.05.2017, misljenja.hr
Pravilnik o postupku sklapanja prethodnog sporazuma o transfernim cijenama objavljen je u Narodnim novinama br. 42/17., stupa na snagu 29. travnja 2017. godine. Ovim Pravilnikom podrobnije se razrađuje provedba Zakona o porezu na dobit i to o postupku i načinu, sadržaju, rokovima važenja i iznosima troškova sklapanja prethodnog sporazuma o transfernim cijenama i ugovornim odnosima iz članka 14.a Zakona. Sporazum se može sklopiti kao:
1. jednostrani Sporazum između poreznog obveznika i Porezne uprave ili
2. dvostrani ili mnogostrani Sporazum između poreznog obveznika i Porezne uprave te povezanih osoba poreznog obveznika i poreznih tijela drugih država u kojima su povezane osobe rezidenti, a s kojima se takav Sporazum može sklopiti temeljem ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja ili drugog međunarodnog sporazuma. Porezna uprava obavjestila je porezne obveznike na svojoj Internet stranici da inicijativu za sklapanje prethodnog sporazuma o transfernim cijenama mogu dostaviti na adresu e-pošte: sporazum.tc@porezna-uprava.hr. ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice