Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o ovlaštenjima za poslove zaštite na radu

Datum objave: 17.05.2019, misljenja.hr
Pravilnik o ovlaštenjima za poslove zaštite na radu objavljen je u Narodnim novinama br. 50/19., stupa na snagu 25. svibnja 2019. godine. Ovim se Pravilnikom propisuju uvjeti pod kojima poslodavac za svoje potrebe i fizička ili pravna osoba mogu biti ovlašteni za obavljanje poslova zaštite na radu, postupak izdavanja, poništavanja i ukidanja ovlaštenja, stručni nadzor nad obavljanjem poslova za koje je dano ovlaštenje, unos i ažuriranje podataka te izvješća koje ovlaštene osobe putem Informacijskog sustava zaštite na radu dostavljaju Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, stalno stručno usavršavanje stručnjaka zaštite na radu u ovlaštenim osobama te obveze i način evidentiranja ovlaštenja. Poslovi zaštite na radu za koje se izdaje ovlaštenje su:
1) obavljanje poslova zaštite na radu kod poslodavca
2) osposobljavanje za zaštitu na radu (osposobljavanje radnika za rad na siguran način te osposobljavanje poslodavca, ovlaštenika i povjerenika radnika za zaštitu na radu)
3) izrada procjene rizika
4) ispitivanje radne opreme
5) ispitivanja fizikalnih, kemijskih odnosno bioloških čimbenika u radnom okolišu.
Poslodavac može obavljati poslove za&scaron ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice