Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Obavljanje poslova stručnjaka zaštite na radu

Datum objave: 23.11.2016, misljenja.hr
Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Inspektorat rada objavilo je 10. listopada 2016., klasa: 116-01/16-11 /630 mišljenje: Pretpostavke za obavljanje poslova stručnjaka zaštite na radu.
Ovo mišljenje citiramo u nastavku. U vezi Vašeg zahtjeva za mišljenjem o postupanju inspektora rada pri provedbi propisa o ugovaranju obavljanja poslova zaštite na radu kod poslodavca koji zapošljava 50 do uključivo 249 radnika, a posebno na okolnosti naziva mjesta rada stručnjaka zaštite na radu, vremena rada na poslovima zaštite na radu i mogućnosti obavljanja i drugih poslova uz poslove zaštite na radu, odgovaramo kako slijedi. Odredbama članka 20. Zakona o zaštiti na radu (Narodne novine br. 71/14., 118/14. i 154/14.) propisano je da je poslodavac obvezan utvrditi i obavljati poslove zaštite na radu u skladu s procjenom rizika, stanjem zaštite na radu i brojem radnika, pri čemu je poslodavac koji zapošljava 50 do uključivo 249 radnika (dalje u  tekstu: srednje veliki poslodavac) obvezan obavljanje tih poslova ugovoriti ugovorom o radu sa stručnjakom zaštite na radu. Nadalje, srednje   veliki   poslodavac  može  zbog  propisanih objektivnih i opravdanih razloga ugovoriti obavljanje tih poslova s ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice