Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o godišnjem paušalnom iznosu članarine TZ za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na OPG-u te obrascima

Datum objave: 06.02.2020, misljenja.hr
Pravilnik o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i o obrascima TZ za plaćanje članarine turističkoj zajednici objavljen je u Narodnim novinama br. 14/20., stupa na snagu 6. veljače 2020. godine. Ovim Pravilnikom propisuje se iznos članarine za svaki krevet u sobi, apartmanu i kući za odmor, za svaku smještajnu jedinicu u kampu i kamp-odmorištu te za objekte za robinzonski smještaj koji plaćaju fizičke osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, oblik i sadržaj Obrasca TZ koji podnose pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarsku djelatnost, oblik i sadržaj Obrasca TZ koji podnose osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, te način dostave podataka o osnovici za obračun članarine.
Obveznici plaćanja članarine koji pružaju usluge smještaja određuju se sukladno propisima kojima se uređuje ugostiteljska djelatnost.
Na turističke zajednice mjesta primjenjuju se odredbe ovoga Pravilnika koje se odnose na lokalne turističke zajednice.
Stupanjem na snagu ovoga Pravilnika obveznici plaćanja članarine turističkoj zajednici, podnose obrasce TZ 1 i TZ 2 sukladno ovom Pravilniku ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice