Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Članarina turističkim zajednicama za 2019. godinu, Obrazac TZ i Obrazac TZ 1

Datum objave: 11.02.2020, misljenja.hr
Novi Zakon o članarinama u turističkim zajednicama objavljen je u Narodnim novinama br. 52/19., stupio je na snagu 1. siječnja 2020. godine (link). Do 1. siječnja 2020. godine za 2019. godinu, na snazi je i primjenjuje se stari Zakon o članarinama u turističkim zajednicama (Narodne novine br. 152/08., 88/10., 110/15. i 121/16.). Pravna i fizička osoba koja u turističkoj općini ili gradu ima svoje sjedište ili podružnicu, pogon, objekt u kojem se pruža usluga i slično (dalje: poslovna jedinica), a koja trajno ili sezonski ostvaruje prihod pružanjem ugostiteljskih usluga, usluga u turizmu ili obavljanjem s turizmom neposredno povezanih djelatnosti, plaća članarinu turističkoj zajednici.
Pravna osoba koja se s više od 50% financira iz općinskog, gradskog, županijskog ili državnog proračuna ne plaća članarinu turističkoj zajednici. Visina članarine ovisi o turističkom razredu naselja u kojem je sjedište ili poslovna jedinica obveznika, o skupini u koju je razvrstana djelatnost kojom se pravna ili fizička osoba kao obveznik bavi, te o stopi na ukupni prihod.
Pravna i fizička osoba može članarinu platiti i primjenom stope propisane za djelatnost koju obavlja u većem obujmu u odnosu na ostale djelatnosti za koje je upisana ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice