Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o dopunama Pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona

Datum objave: 12.03.2021, misljenja.hr
 Naše baze znanja su jedine prave baze znanja i već su ažurirane u skladu s ovim dopunama. Pravilnik o dopunama Pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona objavljen je u Narodnim novinama br. 26/21., stupa na snagu 13. ožujka 2021. godine. U Pravilniku o provedbi Općeg poreznog zakona (Narodne novine br. 45/19. do 2/21.): - Iza članka 71.sa dodaje se članak 71.saa s naslovom iznad njega koji glasi: »Rokovi za podnošenje poreznih prijava i izvješća za 2020. godinu
Članak 71. saa (1) U uvjetima posebnih okolnosti iz članka 107.a stavka 1. Zakona, iznimno od posebnog propisa o oporezivanju dobiti, Prijava poreza na dobit za porezno razdoblje započeto od 1. siječnja 2020. godine ili tijekom kalendarske godine 2020. podnosi se Poreznoj upravi najkasnije do 30. lipnja 2021. godine.
(2) Odredba stavka 1. ovoga članka odnosi se i na sve druge obrasce i izvješća koja se u skladu posebnim propisima o oporezivanju dobiti i drugim posebnim propisima podnose uz Prijavu poreza na dobit ili za iste obveza podnošenja Poreznoj upravi dospijeva s krajnjim rokom propisanim za podnošenje Prijave poreza na dobit.


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice