Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o dopunama Pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona

Datum objave: 23.03.2020, misljenja.hr
Pravilnik o dopunama Pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona objavljen je u Narodnim novinama br. 35/20., stupa na snagu 24. ožujka 2020. godine. U Pravilniku o provedbi Općeg poreznog zakona (Narodne novine br. 45/19.) iza članka 71. dodan je naslov novog dijela DESETI A PROVEDBA POSTUPKA PLAĆANJA POREZA U POSEBNIM OKOLNOSTIMA i članci od 71.a do 71.i s podnaslovima. Članak 71.a ovog Pravilnika uređuje opću odredbu.
Sukladno članku 107.a Općeg poreznog zakona (dalje u tekstu: Zakon) za potrebe plaćanja poreza u posebnim okolnostima, ovim dijelom Pravilnika određuje se što se smatra dospjelom poreznom obvezom, tko se smatra podnositeljem zahtjeva za korištenje mjera plaćanja poreza, pokazatelje nemogućnosti plaćanja dospjelih poreznih obveza, način podnošenja zahtjeva, mjere plaćanja poreza te ostale odredbe. Članak 71.b ovog Pravilnika uređuje dospjelu poreznu obvezu.
Poreznom obvezom smatra se obveza poreza i drugih javnih davanja iz članka 2. Zakona, izuzev carina i trošarina, koju utvrđuju porezna tijela iz članka 3. Zakona. (Pristojbe, doprinosi, naknade za koncesije, novčane kazne za porezne prekršaje i sva davanja čije je utvrđivanje i/ili naplata i/ili nadzor prema posebnim propisima u nadležnosti poreznog ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice