Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Pravilnik o doniranju hrane i hrane za životinje

Datum objave: 30.09.2019, misljenja.hr
Pravilnik o doniranju hrane i hrane za životinje objavljen je u Narodnim novinama br. 91/19., stupa na snagu 5. listopada 2019. godine. Ovim se Pravilnikom propisuju detaljna pravila za doniranje hrane i hrane za životinje, uvjeti koje mora ispunjavati posrednik u lancu doniranja hrane te sadržaj i način vođenja Registra posrednika u doniranju hrane.
S hranom i hranom za životinje koja je oduzeta u prekršajnim postupcima i postala vlasništvo Republike Hrvatske, a koja je prema odredbama posebnih propisa o načinu postupanja s predmetima oduzetim u prekršajnim postupcima koji su postali vlasništvo Republike Hrvatske besplatno dodijeljena posredniku ili krajnjem primatelju hrane ili hrane za životinje, posrednik u lancu doniranja hrane ili hrane za životinje dužan je postupati u skladu s odredbama ovoga Pravilnika.
Doniranje hrane je davanje hrane bez naknade od donatora hrane namijenjene krajnjem primatelju hrane te se smatra stavljanjem hrane na tržište u skladu s odredbama Uredbe (EZ) br. 178/2002.
Donator hrane može donirati hranu preko posrednika u lancu doniranja hrane ili izravno krajnjem primatelju hrane.
Donirana hrana služi za podmirivanje osobnih potreba krajnjeg primatelja odnosno štićenika neprofitne pravne ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice