Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Doniranje hrane, ePorezna – elektronička dostava DONH obrasca

Datum objave: 05.04.2016, misljenja.hr
Ako nemate pretplatu na misljenja.hr, pretplatite se na idućih 12 mjeseci po cijeni već od 21,33 kn mjesečno, više klikom miša ovdje! Porezna uprava objavila je na svojoj Internet stranici da je pomoću sustava ePorezna puštena nova verzija aplikacije koja omogućava elektroničku dostavu Obrasca DONH  (Izvješće o obavljenim donacijama hrane). Novi obrazac DONH smješten je u grupu usluga - Porez na dodanu vrijednost XML shema obrasca može se preuzeti niže kao dokument za preuzimanje Iz Upute za sastavljanje i podnošenje prijave PDV-a za posljednje razdoblje oporezivanja 2015. godine Ministarstva financija, Porezna uprava od 18.12.2015, Klasa: 410-19/15-01/415 (link) citiramo:
„Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost (Narodne novine broj 130/15.) koji je stupio na snagu 8. prosinca 2015. godine promijenjen je članak 26. na način da se porezno priznatim manjkom dobara smatraju isporuke hrane bez naknade (doniranje) koje porezni obveznik obavlja u svrhu sprječavanja njenog uništavanja, zaštite okoliša i pomoći krajnjim primateljima sukladno posebnom propisu o doniranju hrane i hrane za životinje, isključivo neprofitnim pravnim osobama koje humanitarnu djelatnost obavljaju u skladu s posebnim ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice