Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Potpora za očuvanje radnih mjesta - skraćivanje radnog vremena

Datum objave: 23.10.2020, misljenja.hr
Upravno vijeće HZZ-a je na sjednici održanoj dana 29.06.2020.g. donijelo je mjeru Potpora za skraćivanje radnog vremena, a na sjednici održanoj dana 22.10.2020.g. usvojilo je izmjene vezane za ovu potporu. Potpora za očuvanje radnih mjesta - skraćivanje radnog vremena Cilj mjere je očuvanje radnih mjesta kod poslodavaca kod kojih je zbog posebne okolnosti uvjetovane Koronavirusom (COVID -19) došlo do privremenog smanjenja opsega posla. Ciljane skupine poslodavaca su poslodavci koji obavljaju gospodarsku djelatnost te zapošljavaju 10 i više radnika. Ciljane skupine radnika su radnici zaposleni kod poslodavaca iz ciljane skupine poslodavaca.
- Ne uključuje vlasnike, suvlasnike, osnivače, članove uprave, direktore, prokuriste i sl. Pod vlasnicima i suvlasnicima smatraju se osobe koje su imatelji više od 25% udjela u kapitalu društva. Predstavnici radnika u upravnim i nadzornim odborima odnosno drugim odgovarajućim tijelima koja nadziru vođenje poslova mogu koristiti predmetnu potporu.
Radnici zaposleni na puno radno vrijeme kod poslodavaca iz ciljane skupine poslodavaca (bez obzira je li radnik na određeno ili neodređeno). Trajanje mjere je od 1. lipnja do 31. prosinca 2020. Visina potpore za skraćivanje radnog vremena Potpora se dodjeljuje za privremeno uvođenje punog radnog vremena ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice