Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na dječji doplatak u 2020.

Datum objave: 05.02.2020, misljenja.hr
Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje podsjeća korisnike doplatka za djecu da do kraja veljače trebaju podnijeti zahtjev (link-tiskanica) kako bi mogli bez prekida nastaviti primati doplatak i u 2020. godini.
Uz zahtjev za ostvarivanje prava na doplatak za djecu potrebno je dostaviti potvrdu poslodavca o svoti naknade koju je isplatio zbog bolovanja na teret sredstava HZZO-a, potvrde centra za socijalnu skrb o ostvarenoj novčanoj naknadi roditelja njegovatelja ili njegovatelja te udomiteljske naknade.
HZMO napominje kako nije potrebno dostavljati dokaze o ostvarenom ukupnom dohotku kućanstva korisnika doplatka za djecu od Porezne uprave, poslodavca, HZZO-a i HZZ-a. Kućanstvo podnositelja zahtjeva doplatka za djecu čine bračni/izvanbračni drug i članovi obitelji, pod uvjetom da zajedno žive, privređuju i troše ostvareni ukupni dohodak.
Ako su podnositelj zahtjeva i članovi njegovog kućanstva ostvarili dohodak ili mirovinu iz inozemstva, uz zahtjev treba priložiti kopiju ugovora o radu u inozemstvu i dokaze o visini navedenih primanja  u neto iznosu. Svima koji zahtjev podnesu nakon 1. ožujka 2020. pravo se priznaje od dana podnošenja zahtjeva, kao i onima koji podnose novi zahtjev.
Iznimno, za novorođeno dijete pravo se priznaje od dana ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice