Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Odluka o statističkom i nadzornom izvješćivanju

Datum objave: 26.09.2018, misljenja.hr
Odluka o statističkom i nadzornom izvješćivanju objavljena je u Narodnim novinama br. 85/18., stupa na snagu 2. listopada 2018. godine. Ovom Odlukom propisuju se:
- obveza kreditne institucije da Hrvatskoj narodnoj banci dostavlja izvješća u statističke svrhe (za potrebe praćenja monetarnih kretanja i izrade makroekonomske monetarne statistike monetarnih financijskih institucija) i nadzorne svrhe (za potrebe učinkovitog provođenja supervizije kreditnih institucija),
- obveza Hrvatske banke za obnovu i razvitak i podružnice strane kreditne institucije da Hrvatskoj narodnoj banci dostavlja izvješća u statističke svrhe,
- vrste izvješća koja se prikupljaju u statističke ili nadzorne svrhe,
- izvještajna razdoblja i
- rokovi dostave izvješća. Sadržaj statističkih i nadzornih izvješća te način tehničke izrade i dostave statističkih i nadzornih izvješća uređen je Uputom za statističko i nadzorno izvješćivanje, koja je sastavni dio ove Odluke. Obveznici izvješćivanja dužni su:
– prva desetodnevna izvješća u skladu s ovom Odlukom dostaviti sa stanjem na dan 10. listopada 2018.
– prva mjesečna izvješća u skladu s ovom Odlukom dostaviti sa stanjem na dan 30. rujna 2018.
&ndash ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice