Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Odluka o načinu i postupku vođenja razdvojenog računovodstva energetskih subjekata

Datum objave: 13.12.2018, misljenja.hr
Odluka o načinu i postupku vođenja razdvojenog računovodstva energetskih subjekata objavljena je u Narodnim novinama br. 111/18., stupa na snagu 1. siječnja 2019. godine. Ovom Odlukom o načinu i postupku vođenja razdvojenog računovodstva energetskih subjekata utvrđuje se način i postupak vođenja razdvojenog računovodstva te razdvojenog praćenja poslovnih događaja, pravila za posebno i odvojeno vođenje poslovnih knjiga, razdvajanje računa imovine, obveza, prihoda i rashoda te forma, sadržaj i dostava financijskih izvještaja energetskih subjekata za potrebe regulacije energetskih djelatnosti. Obveznici primjene ove Odluke su sve pravne ili fizičke osobe u Republici Hrvatskoj koje obavljaju jednu ili više energetskih djelatnosti i imaju dozvolu za obavljanje energetskih djelatnosti (u daljnjem tekstu: energetski subjekti).
Obveznici primjene ove Odluke su i trgovci električnom energijom, opskrbljivači električnom energijom, trgovci plinom i opskrbljivači plinom iz države članice Europske unije koji u Republici Hrvatskoj obavljaju energetsku djelatnost trgovine električnom energijom, opskrbe električnom energijom, trgovine plinom i opskrbe plinom i imaju dozvolu za obavljanje tih energetskih djelatnosti. ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice