Hrvatski broj 1 za računovodstvo, poreze i doprinose.

Obveza ovjeravanja knjige KEUB - rok je 31. prosinca

Datum objave: 18.12.2019, misljenja.hr
Pravilnik o proizvodnji brašna i pekarskih proizvoda propisuje minimalne količine brašna koje se mogu dobiti mljevenjem pšenice standardne kakvoće, raži i kukuruza, najviše količine brašna utrošene za proizvodnju pojedinih pekarskih i drugih proizvoda, te način dokumentiranja sljedivosti proizvoda, način vođenja evidencije o proizvodnji i način izvještavanja ministarstva nadležnog za poslove poljoprivrede. Sukladno navedenom Pravilniku, proizvođač mlinskih proizvoda, pravna ili fizička osoba koja proizvodi brašno namijenjeno ljudskoj prehrani mljevenjem pšenice, raži i kukuruza ili koja prva stavlja brašno na tržište (Proizvođač brašna) dužan je podatke o proizvodnji brašna evidentirati pojedinačno po vlasnicima žitarica, te dati na uvid osobama ovlaštenim za provedbu službenih kontrola ili dostaviti na zahtjev Ministarstvu.
Proizvođač brašna dužan je voditi evidenciju o ukupno samljevenim količinama pšenice, raži i kukuruza za svaki mjesec proizvodnje, te evidentirati proizvedene količine brašna iz vlastite proizvodnje, a posebno količine iz uslužne meljave ili u zamjenskih poslova.
Evidencija proizvodnje se mora nalaziti u svakom proizvodnom objektu, a vodi se na obrascu evidencije proizvodnje brašna koji je tiskan uz ovaj Pravilnik i čini njegov sastavni dio (Obrazac EPB). Proizvođači brašna dužni su ...


Cjelovit sadržaj dostupan je pretplatnicima.

 

- Može Vas zanimati

×

Koristimo internetske kolačiće (cookies) kako bi Vam osigurali najbolje iskustvo i funkcionalnost portala. Kolačići su na ovom portalu namijenjeni isključivo legitimnoj svrsi, poput olakšavanja pružanja usluga. Doznajte više o tome klikom na „Uvjeti korištenja i zaštita privatnosti“. Nastavkom korištenja portala prihvaćju se uvjeti korištenja i uporaba kolačića.

Povratak na vrh stranice